PERSOONLIJKE COACHING
Voor ouders en kind, ondersteuning en advies
Wat zijn de voordelen?
Het ouderschap is één van de grootste uitdagingen in de moderne samenleving. Bij De Sensorische Beweegtuin investeren we in een positieve omgeving en in het vinden naar een goede balans. We bekijken samen waar mogelijke kansen voor jullie liggen om het ouderschap kracht bij te zetten. Zodat jullie gezondere keuzes kunnen maken in het belang van het kind en uiteraard ook voor jullie.
Deze sessies worden begeleid door erkend (kinder)leefstijlcoach en 1000-dagen coach Lucie van Oers
Moeder
– Mentale gezondheid bevorderen
– Herstel na de bevalling
– Contact met andere ouders
– Samenzijn met kind
Vader
– Betere balans in de thuisomgeving
– Contact met andere ouders
kind
– Motorische en sociale omgang ontwikkeling
– Plezier en energie kwijtraken op een gezonde manier
– Relatie ouder-kind versterken
Wat is het sensorische systeem?
Ons sensorisch systeem wordt aangestuurd door onze zintuigen. Alle prikkels die uit onze omgeving binnenkomen via de zintuigen wekken motorische reacties op. Dit noemen we sensomotoriek.
Onze zintuigen reageren enorm op stressfactoren. Wanneer we stress ervaren neemt ons reptielenbrein het werk over, we komen in een vecht, vlucht of bevries modus. Kinderen die in hun jonge jaren veel stress ervaren kunnen hierdoor beperkt worden in hun ontwikkeling. De Sensorische Beweegtuin biedt een veilige omgeving vanuit rust en positief ouderschap om ontwikkeling te stimuleren.
Ons sensorisch vertrekt vanuit ons evenwicht. Statisch, dynamisch en roterend. Ons lichaam recht kunnen houden en daar de juiste balans in zoeken zonder dat we omvallen.
Ons lichaam goed leren kennen, herkennen wat voor en achter is, hoe we omhoog kunnen komen, hoe we ons kunnen optrekken, weten wat de lengte van ons lichaam is en hoe we dit kunnen aansturen.
Het voelen doen we met het grootste orgaan van ons lichaam, namelijk de huid. Of iets warm of koud is, welke textuur fijn voelt of wat prikt beoordeelt ons tactiele systeem.
Harde of zachte geluiden geven aan of er iets gaande is in onze omgeving, ook kunnen ze zorgen voor afleiding. Schreeuwen vanwege gevaar of juist omdat het druk en gezellig is. Ons gehoor leert ons veel over onze onze omgving.
Ons zicht wordt bepaald door de hoeveelheid licht en onze ogen passen zich hierop aan. Ook hier geven ze een signaal naar het lichaam over de omgeving waarin we ons bevinden en waar objecten staan en hoe groto deze zijn.
Charlotte -
mama van Finn
De diverse speelelementen prikkelen zijn zintuigen en helpen zijn coördinatie en evenwicht. Ook de rustige hoek met geurige planten is ideaal om tot rust te komen. De veilige, uitnodigende omgeving geeft hem zelfvertrouwen en stimuleert zijn ontwikkeling. Een absolute aanrader voor ouders!
Anthoni -
papa van Martino
Ik ben ontzettend blij met de sensorische beweegtuin! Sinds mijn zoon hier speelt, zijn zijn motorische vaardigheden en zintuiglijke verwerking enorm verbeterd. De diverse speelelementen prikkelen zijn zintuigen en helpen zijn coördinatie en evenwicht. Echt heel tof!
Petra -
mama van Sem
Mijn zoon heeft altijd moeite gehad met zijn motorische vaardigheden en sensorische verwerking, maar sinds we regelmatig naar de beweegtuin gaan, zie ik een enorme verbetering.Ik raad de beweegtuin ten zeerste aan voor elke ouder die hun kind wil ondersteunen in hun ontwikkeling!
Waarom nu al?
Het stimuleren van zintuiglijke ontwikkeling zorgt dat onze hersenen meer gestimuleerd worden. Eventuele actieve reflexen komen tot rust. Wat gebeurt er als een kind zijn reflexen niet of niet goed heeft kunnen integreren?
Als een kind de stevige basis van goed geïntegreerde reflexen mist, is alles wat je er verder op bouwt wankel. Het actieve reflex zal zich altijd opdringen en verstoort zo het normale functioneren. Het kind zal deze reflexen willen onderdrukken of compenseren wat enorm veel energie kost. Een kind kan dan overreageren, helemaal niet reageren of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.
Klachten, of problemen die hierdoor kunnen ontstaan zijn o.a.: